Hoe helpt de Code sociaal ondernemers? Onze nieuwe video vertelt het verhaal!

5 juli 2019

Hoe creëren we een sterk en herkenbaar veld van sociaal ondernemerschap. En hoe bouwen we aan professionalisering en groei van sociaal ondernemers en de hele sector? Eva Walraven (Hét Bakkerscafé), Joske Paumen (Code Sociale Ondernemingen) en Rob van den Dool (Yumeko) vertellen in onze nieuwe video hoe de Code Sociale Ondernemingen hieraan bijdraagt.

D8xbYIeWsAA7RWD.jpg

Eva Walraven is directeur van Hét Bakkerscafé in Nijmegen, waar het lekkerste biologische brood van de stad wordt gebakken in een divers team. In de video legt Eva uit waarom de Code van belang is voor sociaal ondernemers: ‘Wij zijn er heel trots op dat we als eerste van Nederland zijn opgenomen in het Register. Trots omdat wij vinden dat de Code echt belangrijk is in de herkenning en erkenning van ons als sociaal onderneming.’


Joske Paumen, directeur van de Code Sociale Ondernemingen, licht toe wat de Code inhoudt en hoe deelname ondernemers verder helpt: ‘Het stelt de ondernemer op scherp. Ben ik inderdaad die sociaal ondernemer die ik zeg dat ik ben?’ Benieuwd naar de principes waar de Code op is gebaseerd? Lees er meer over op deze pagina.

Yumeko is een sociale onderneming in Amsterdam met alles voor een duurzame slaapkamer. Rob van den Dool, oprichter van Yumeko, vertelt waarom zijn onderneming de waarde van de Code onderschrijft: ‘Met de groei van een onderneming kun je je bedrijf veranderen, je cultuur veranderen, maar er zijn bepaalde dingen, zoals impact first, die nooit mogen veranderen.’

Deel de video en help ons nieuwe verbindingen te leggen

Wil jij jouw achterban op de hoogte brengen van de Code door deze video te delen op je website, nieuwsbrief of socials? Heel graag! Hoe meer mensen kennis nemen van de Code, hoe waardevoller de functie van de Code wordt. En dan gaat de beweging groeien! Tag ons op Twitter via @CodeSocOnd en op LinkedIn via @Code Sociale Ondernemingen.

Aanmelden voor de Code

Ook geïnteresseerd om deel te nemen aan de Code? Meld je dan vandaag nog aan of maak een afspraak voor een verkennend gesprek via info@codesocialeondernemingen.nl.

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.