Kennismaking met nieuwe collega's Renzo en Maaike

17 september 2020

Renzo en Maaike zijn inmiddels ruim een maand onderdeel van Team Code. Beiden zijn via het Corporate Sustainability (CS) traject van PwC ingezet om de Code het komende half jaar te ondersteunen. We zijn erg benieuwd naar hun motivatie om aan de slag te gaan bij de Code!

Dus vertel eens, hoe zijn jullie bij de Code terecht gekomen?

Renzo: Ik was binnen PwC op zoek naar ruimte voor zelfontwikkeling, toen kwam ik de mogelijkheid tegen om mij te kunnen verdiepen in sociaal ondernemen. Ik zie dit als een belangrijk onderdeel van de toekomst voor nieuwe economische modellen. Na wat goede ervaringen bij een ander CS project, leek mij dit de ideale stap om veel te kunnen leren. 

Maaike: Ik sluit me helemaal aan bij Renzo! De ontwikkelingen binnen het veld van sociaal ondernemen gaan snel en ik ben van mening dat een organisatie als de Code belangrijk is om die groei te bevorderen, maar ook om sociaal ondernemers te helpen zich verder te professionaliseren.

Wat zijn jullie ervaringen met sociaal ondernemen?

Maaike: Ik ben de afgelopen jaren bezig geweest met de invulling van mijn rol in de samenleving. Naast een stabiele baan als basis ben ik op zoek naar hoe ik een bijdrage kan leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Ik doe vrijwilligerswerk en probeer mijn voetafdruk te beperken, maar hoe gaaf is het als je het grootste deel van je tijd kan steken in het maken van impact! Dit is waarom ik bij de Code ben gaan werken. Het is voor mij een eerste kennismaking met het sociaal ondernemerschap, maar ik hoop de komende jaren me hier verder in te kunnen verdiepen.

Renzo: In mijn vriendengroep zie je wel een verschuiving naar het sociaal ondernemen. De circulaire economie en het ondersteunen van kinderen met een taalachterstand, zijn topics waar zij zich mee bezighouden. De ondernemersgeest is hier wel altijd erg belangrijk gebleven. Daarnaast ben ik via het CS traject van PwC vaker in contact gekomen met sociaal ondernemers, wat mijn ogen wel heeft geopend voor deze duurzame vorm van zaken doen.

Er is nu een maand voorbij, wat is jullie eerste indruk?

Renzo: Ik ben heel blij om veel te zien binnen deze ontwikkelende sector en ik vind het fijn om hier actief een bijdrage aan te kunnen leveren. De BVm is hier een mooi voorbeeld van, ik hoop dat de Code een mooie voortrekkersrol kan nemen en ik als tijdelijke medewerker hier veel van mee mag krijgen.

Maaike: Inderdaad, momenteel zijn er ontzettend veel ontwikkelingen gaande, gaaf om dit van dichtbij mee te maken. Ik vind het ook erg tof om zo hands-on bezig te zijn. In de eerste week heb ik al verschillende gesprekken gevoerd met bevlogen ondernemers. De energie die zij hebben werkt aanstekelijk!

Renzo: De gesprekken met de ondernemers en toepassers van de Code zijn inderdaad erg inspirerend! De tijd vliegt op zo’n moment en je komt er met veel energie weer uit.

Op welke wijze denken jullie verschil te kunnen maken?

Maaike: In mijn werk bij PwC kom ik wekelijks over de vloer bij bedrijven (voor Corona uiteraard). Ik ben veel in gesprek met verschillende medewerkers, zowel op operationeel als bestuurlijk niveau. We moeten vaak in korte tijd een bedrijf doorgronden, die vaardigheid komt goed van pas bij de Code. Bij de begeleiding van ondernemers is het van belang snel een beeld te vormen van het bedrijf om de ondernemer op een goede manier mee te kunnen nemen in het proces van aanmelding. 

Renzo: Ben ik het mee eens, Maaike! We hebben kennis opgedaan bij PwC die bij kan dragen aan een groeiende organisatie als de Code. Structureren en standaardiseren hebben we met de paplepel ingegoten gekregen. Daarnaast denk ik dat we, met onze achtergrond als accountants, goed zijn in het stellen van kritische vragen en kunnen helpen om weer andere invalshoeken te belichten. Ik kijk erg uit naar de komende maanden!

 

De werkplek van Team Code.

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.