Kabinet kiest voor een betere erkenning en herkenning voor sociaal ondernemerschap (BVm)

Afgelopen week heeft het kabinet bekend gemaakt dat het een juridische erkenning (BVm) voor sociale ondernemingen zal introduceren. Staatssecretaris Mona Keijzer motiveert dit als volgt: “een betere erkenning en herkenning voor sociaal ondernemerschap is noodzakelijk”. Wat de Code Sociale Ondernemingen betreft is dit in potentie goed nieuws!

Ondernemers zullen op deze manier herkenbaar en aanspreekbaar zijn op hun maatschappelijke missie. Bovendien kunnen overheden op deze manier gemakkelijker sociaal ondernemers betrekken in hun inkoop- en aanbestedingsbeleid. Met de komst van de BVm zet het kabinet dan ook een belangrijke stap op weg naar de nieuwe economie. Er komt een aparte wet waarin criteria vastgelegd zullen worden waaraan de onderneming moet voldoen om zich in te kunnen schrijven als een BVm. Details van deze criteria zijn nog niet ingevuld. Wat ons betreft zullen de principes van de Code hierin leidend zijn. We bieden dan ook graag onze kennis en ervaring aan richting de commissie die het voorstel dat nu op hoofdlijnen bestaat nader zal moeten specificeren en invullen.

Naast de aankondiging van de BVm, kondigt het kabinet ook aan de dienstverlening richting sociale ondernemingen te verbeteren. Lees hier het hele nieuwsbericht.

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.