Leertraject Code Sociale Ondernemingen van start!

Dinsdag 6 november ging het Leertraject Code Sociale Ondernemingen in Den Haag van start. De deelnemers liepen binnen en om tien uur zat iedereen met een dampende kop koffie klaar om te beginnen. Na een welkomstwoord door Ruben Blanke, bestuurder van Social Club Den Haag en Social Enterprise NL stelden acht sociaal ondernemers zich voor: Happy TostiThe Upside CaféDe PraelStuderen en werken op maatI-didHaagseZwamStichting Nelis en de Hofpas.

Ook Gert-Willem van Mourik, programmamanager Sociaal Ondernemen van de gemeente Den Haag was aanwezig en benadrukte het belang van sociale ondernemingen en hun herkenbaarheid in de stad. De Gemeente luistert mee en onderzoekt hoe zij vanuit de gemeente beleid kunnen voeren op de Code.

De ondernemers zaten vol met kritische vragen, goede ideeën en enthousiasme. Er werd gediscussieerd over de Code en waarom deze voor de ondernemers van belang is:

"Met de Code Sociale Ondernemingen kan ik laten zien dat ik echt sociaal ondernemer ben. Dat vind ik machtig." Ian Smeyers, directeur van Nelis Company

"Ik neem deel omdat ik denk dat de Code veel helderheid en transparantie zou kunnen bieden."
Mireille Geijsen, oprichter I-did

Het duurde niet lang of de aanwezigen zaten niet langer aan tafel maar liepen heen en weer over een lijn waarmee ze aanduidden en bespraken in welke mate en hoe zij de leidende principes van de Code vorm geven in hun social enterprise. Het borgen van de missie en visie, meten van impact, betrekken van stakeholders en het borgen van financiën: over alle onderwerpen stelden de ondernemers elkaar over en weer vragen en wisselden hun ervaringen uit.

Na een eerste verkenning van de principes gingen de ondernemers in groepjes aan de slag met principe 1 van de Code:' Missie: geborgd en meetbaar'. Kritisch werd gekeken naar de missie en visie van de ondernemingen en hoe ze deze konden verscherpen en werd stevig gediscussieerd over het belang van een goede missie voor de onderneming.

Het was in alle opzichten een interessante en geslaagde eerste bijeenkomst over de Code Sociale Ondernemingen.

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.