Leertraject Code: nog dit jaar in het Register!

Wil je dat jouw sociale onderneming nog voor het einde van 2022 in het Register van de Code is opgenomen? Schrijf je dan nu in voor het leertraject Code Sociale Ondernemingen. Van juni tot en met september volg je drie inspirerende sessies met collega-ondernemers. Tussendoor krijg je persoonlijk coaching. Na afloop word je met de status ‘In aanvraag’ opgenomen in het Register, inclusief korting op je aanmelding!

Registratie maakt je herkenbaar als sociale onderneming voor consumenten, overheid, investeerders en medewerkers. Zij kunnen erop vertrouwen dat je werk maakt van je maatschappelijke missie: je laat namelijk duidelijk zien dat je invulling geeft aan de principes van de Code Sociale Ondernemingen.

Wat ga je doen?
In drie sessies op locatie op 16 juni, 7 juli en 15 september, ga je aan de slag met alles dat bij die principes komt kijken: de borging van je missie, een heldere stakeholderbepaling, afgewogen financiën, een actief informatiebeleid en nog veel meer. Na afloop is de sociale kant van jouw onderneming stevig verankerd in je bedrijfsvoering.

Je volgt de sessies samen met collega-ondernemers. Jullie leren van elkaar, zorgen onderling voor inspiratie en stimuleren elkaar om stappen te zetten. Trainer Selma zorgt dat je aan de slag gaat met de punten die in jouw situatie van belang zijn. Zij gaat met jou persoonlijk aan het werk om knelpunten te herkennen en op te lossen.

Dit vraagt dus ook dat jij je actief inzet en je huiswerk doet. In de individuele gesprekken ga je aan de slag met de zaken die je nog moet uitwerken om aan de principes van de Code te voldoen.

In het Register
Door het volgen van het leertraject versterk je niet alleen je onderneming om effectiever je maatschappelijke doelen te bereiken, aan het einde van het traject sta je gegarandeerd met de status ‘In aanvraag’ in het Register. Daarnaast heb je heel duidelijk in kaart gebracht welke puntjes je verder nog op de i moet zetten, zodat je het aanmeldingsproces volledig af kunt ronden.

Data
Het programma ziet er als volgt uit:

  • 16 juni: kick-off en inhoudelijke sessie, op locatie (Utrecht)
  • 7 juli verdiepingssessie, op locatie (Utrecht)
  • 15 september: verdiepingssessie, op locatie (Utrecht)

De gezamenlijke bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht. In de tussenliggende perioden werk je de opdrachten uit en plan je de individuele sessies met de trainer.

Kosten
Voor het leertraject betaal je een eenmalige bijdrage van € 175,-. Als je het hebt doorlopen, krijg je een korting op de inschrijfkosten voor het Register en betaal je slechts € 150,- in plaats van € 250,-.

Meld je uiterlijk 2 juni aan via marijt@codesocialeondernemingen.nl. Ook voor eventuele vragen kun je hiernaartoe mailen. Als je meer wilt weten over het belang van de Code en het Register, kijk dan hier.

Wil jij je sociale onderneming een flinke stap verder brengen? Laat deze kans dan niet liggen en schrijf je nu in!

Kim Nooyens, oprichter van Reisbrigade: 

"Ik ben zeer blij met het leertraject omdat we hier hele duidelijke handvaten hebben gekregen. Ik betwijfel of we het rond hadden gekregen zonder het traject. Het is absoluut de investering in tijd waard, want het bespaart je nog veel meer tijd en je komt in contact met andere sociaal ondernemers. Daar krijg je veel feedback van. En het is fijn om te horen welke uitdagingen andere ondernemingen hebben. Je ziet herkenbaarheid en leert van elkaar. Door good practices te zien tijdens het leertraject, word je geïnspireerd om nog meer te focussen op impact." 

Ellen Heeres, directeur Roetz Fair Factory:

"Met veel plezier heb ik het leertraject gevolgd. Het gaf mij de tijd om uit te zoomen en te zien hoe we als bedrijf zijn georganiseerd en hoe we impact maken. Hier van een afstand naar te kijken en ook te zien hoe andere ondernemingen het doen was zeer leerzaam en inspirerend. Het gaf me energie om nog meer bezig te zijn met impact en vertrouwen dat we op de goede weg zijn.

Het leertraject is heel concreet: je gaat gelijk ook aan de slag met de voorbereiding/toelating voor de Code. Waardoor je bij het echt aanmelden bij de Code al veel werk hebt verzet. Dus een goede tijdsinvestering."

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.