Maak kennis met onze nieuwe directeur: Alwyn de Jong

13 januari 2020

Aan het eind van deze maand draagt Joske Paumen het stokje van directeur over aan haar opvolger. Joske heeft het afgelopen jaar de start-up-fase van de Code Sociale Ondernemingen op interim-basis begeleid. Voor 2020 heeft het bestuur een vaste directeur aangesteld: Alwyn de Jong. Hij zal de Code leiden naar de volgende fase, waarin versnelling centraal staat. Joske maakt de overstap naar het bestuur van de Code. Haar blijvende betrokkenheid is een toegevoegde waarde voor de voortgang van haar werk, en zij kan met haar ervaring de sociaal ondernemers vertegenwoordigen binnen het bestuur.

Wat zijn de ambities voor de Code in 2020?

In 2020 vervolgt de Code de ingeslagen richting: het positief positioneren van sociale ondernemingen, waarbij de nadruk ligt op het vergroten van onze eigen impact. We verwachten 75 nieuwe sociaal ondernemers op te mogen nemen in het Register. Verder zetten we in op het uitbreiden van de toepassing van de Code bij lokale overheden: als instrument binnen het social return beleid, maar ook als leidraad voor het eigen (sociale) inkoopbeleid. En met andere stakeholders, zoals financiers en inkopende organisaties, lanceren we samenwerkingen om de herkenning en erkenning van sociaal ondernemen te vergroten.

Alwyn, kun je je achtergrond kort schetsen?

Ik ben begonnen bij ING, voornamelijk aan de retail kant. Vervolgens heb ik een behoorlijk aantal jaren bij het Ministerie van Economische Zaken en Innovatieplatform gewerkt. Altijd rondom ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. In de afgelopen jaren heb ik me als zelfstandige bezig gehouden met strategie en verandermanagement, ook weer rond ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Ik heb dus een achtergrond in zowel de private als de publieke sector en ben goed bekend met zowel de oude als de nieuwe economie. Van heel praktisch en concreet tot meer beleidsmatig en abstract én dwars door allerlei sectoren heen.

Wat trekt je aan in de sector van sociaal ondernemerschap?

Wat is er nou mooier dan te ondernemen met als primaire drijfveer om de wereld een stukje beter te maken? Ik heb de afgelopen jaren sociaal ondernemers van nabij leren kennen en ben enorm onder de indruk van de wijze waarop zij met grote passie en doorzettingsvermogen aan die missie werken.

Op allerlei terreinen zien we dat onze samenleving naar een nieuwe balans zoekt: sociaal ondernemers maken die balans (al) waar. De Code is de ideale manier om, via een inzichtelijke, transparante vorm van zelforganisatie, de groeiende groep van sociaal ondernemers de herkenning en erkenning te bieden die het nodig heeft en die het verdient.

Joske, het team, het bestuur en velen daar omheen hebben een geweldige prestatie geleverd om de Code als start-up van de grond te krijgen. Nu is het tijd voor versnelling en opschaling. Ik heb enorm veel zin om aan die fase leiding te mogen geven en wil de doorgroei van de Code, samen met het team, het bestuur en anderen gaan vormgeven. In de komende maanden hoop ik ook veel betrokkenen rondom de Code de hand te mogen schudden: ik zie er naar uit!

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.