Het Handvat Code Sociale Ondernemingen 2.0 is uit!

28 april 2020

Van elkaar leren en elkaar helpen is een belangrijk onderdeel van de Code. Het Handvat Code Sociale Ondernemingen bevat voorbeelden van ondernemingen die laten zien hoe de leidende principes van sociaal ondernemen praktisch uitgewerkt kunnen worden. Het is bedoeld als inspiratie en wil voorkomen dat elke onderneming zelf opnieuw het wiel moet uitvinden. En met trots presenteren we een nieuwe versie met ge-update voorbeelden!

Het Handvat geeft - de naam zegt het al - een concreet handvat voor verschillende manieren waarop je invulling kunt geven aan de principes van sociaal ondernemen. Hoe meet sociaal en duurzaam naai-atelier Vanhulley haar impact? Op welke wijze betrekt Specialisterren haar stakeholders bij het verwezenlijken van haar missie? Hoe zorgt A Beautiful Mess Restaurant en Makerspace ervoor dat haar missie ook in financieel beleid stevig geborgd is? En op welke manier zorgt Refugee Team ervoor dat zij maximaal transparant is over haar bedrijfsvoering? 

Ieder hoofdstuk start met een uiteenzetting van het betreffende principe, gevolgd door een aantal uiteenlopende best practices van sociaal ondernemers. De beschrijving van ieder principe eindigt met een kort stappenplan om het betreffende principe in te vullen. Zo kun je stap voor stap door de principes lopen en afwegen welke invulling het best bij jouw organisatie past. Op die manier kun je op je missie stevig borgen binnen jouw sociale onderneming én je aanmelding voor de Code gereed maken. 

Vanuit ons uitgangspunt ‘Als het beter kan, doe dat dan’ hopen we dat de voorbeelden van andere sociale ondernemingen je helpen en inspireren! Je vindt het nieuwe Handvat op onze pagina met Hulpmiddelen

Voorbeeld van een stappenplan uit het Handvat Code Sociale Ondernemingen.

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
088 505 4352
info@codesocialeondernemingen.nl

 

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.