Moyee Coffee

Opgenomen in het Register sinds september 2019

Moyee is niet opgericht om koffie te verkopen, maar om de koffieketen radicaal anders te organiseren. Zij doet dit aan de hand van de FairChain Principes. Doel is een gedeelde waardeketen te creëren, waarin de waarde op een 100% transparante wordt verdeeld tussen alle betrokkenen in de keten. Uitgangspunt daarbij is een leefbaar inkomen voor de koffieboer; verwerking van de koffie in het land van herkomst, zodat deze landen zich kunnen ontwikkelen en minder afhankelijk worden van ontwikkelingshulp; en een productieproces gebaseerd op de werkelijke kosten voor mens en natuur. 

Guido van Staveren, oprichter van Moyee Coffee:

Toetreden tot de Code is voor ons een logische stap in ons streven naar storyproving. Hardere eisen aan sociale ondernemingen is een stap naar volwassenwording en geeft de consument meer gereedschap om storytellers zonder echte impact te ontmaskeren.

Bekijk hier de informatie die Moyee Coffee publiceert omtrent de governance van de organisatie. Benieuwd naar de impact van Moyee? Bekijk dan hier de impactrapportage van 2021

Meer weten over Moyee? Ga naar moyeecoffee.com

Contact
Cabralstraat 1
  1057 CD Amsterdam
  Route
info@codesocialeondernemingen.nl

KvK nummer: 73405183

Privacy statement

Disclaimer

Blijf op de hoogte.
Ontvang de nieuwsbrief!

Dit formulier wordt niet ondersteund door Internet Explorer.